KAKO MAKSIMALNO ISKORISTITI MALI PROSTOR? TRIKOVI DA IZGLEDA PROSTRANO

Projekat stana na Novom Beogradu dokaz je da i mali stanovi mogu da izgledaju estetski privlačno i da budu funkcionalno organizovani. Na ovom primjeru ćemo spomenuti trikove koje i Vi možete da iskoristite za svoj dom i vizuelno ga rasteretite da izgleda prostranije. 

1. Koristite paletu svjetlijih boja – one čine da soba izgleda veća i otvorenija, za razliku od tamnih koje će učiniti prostor malim i skučenim 

2. Ogledalo kao dekorativni element na zidu stvoriće iluziju dubine i učiniti da prostorija izgleda većom (pogledaj detalj na zidu dnevne sobe)

3. Kada birate namještaj za mali stan, svaki komad mora biti izabran mudro, njegova veličina mora biti odgovarajuća i po mogućnosti treba da služi u više namjena (da se razvuče za potrebe spavanja, da ima prostor za skladištenje itd.)

4. Ne kupujte nepotrebne sitnice koje zagušuju prostor

5. I za kraj – najvažnija tema i najveći problem malih stanova: MANJAK PROSTORA ZA SKLADIŠTENJE. Koristite vertikalni prostor – igrajte se sa dizajnom polica, ormare podignite do plafona, budite kreativni i sa dodavanjem pregrada (primjetite malu gipsanu pregradu u spavaćoj sobi – njome smo dobile prostor za garderober, a prostor između kuhinje i dnevne sobe upotpunile smo vertikalnom policom za skladištenje pića).